Článek
Postup
01.
Rozehřáté nebo dobře změklé máslo (není potřeba ho vážit, jen z 250g kostky nechte stranou asi dvě lžíce na drobenku) smíchejte s cukrem, postupně zašlehejte všechna vejce, vanilku, mouku a kypřicí prášek.
02.
Rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a poklaďte plátky kompotovaného (dala jsem broskve) nebo čerstvého sezonního ovoce.
ŘEZY, TO ZNÍ HRDĚ. PROSTĚ ÚHLEDNĚ NAKRÁJEJTE DOBRÝ KOLÁČ
03.
Z cukru, mouky, skořice, soli a zbylého másla udělejte drobenku, koláč jí posypte a pečte asi 40 minut při 180 °C dozlatova.
04.
Z kostičky žervé a trochy moučkového cukru umíchejte polevu, podle potřeby trochu zřeďte mlékem. Polevou ozdobte vychladlý koláč a krájejte na řezy.
Jaký moučník podle vás chutná každému? Zkuste hrnkový koláč s tvarohem anebo hrnkový kefírový koláč s nadýchanou smetanovou polevou.