Článek
Na vývar jsem použila legendu mezi pomalými hrnci CrockPot od Bionaire, konkrétně ten s objemem 5,7 l s označením SCCPBPP605-050 a pořizovací cenou 2 650 Kč. CrockPot je v Americe v podstatě synonymem pomalého hrnce, ale u nás seženete samozřejmě i spoustu jiných značek.
Postup
01.
Krůtí krky (3 jsou asi 1 kilo), oloupanou zeleninu (mrkev a petržel nechte vcelku, menší celer pokrájejte na asi 3 kusy, cibuli rozpulte, česnek zlehka rozmáčkněte) a případně i stonky petržele (lístky nechte na ozdobu) zalijte spolu se solí a kořením 1,8 l vody.
02.
Teplotu pomalého hrnce spusťte na low (případně slow cook) a nastavte na 6 hodin. Maso by po této době mělo už krásně odpadat od kosti, zatímco zelenina zůstává na skus.
03.
Vývar sceďte, maso oberte (část můžete nechat do rizota či těstovin). Celer, mrkev a kořenovou petržel pokrájejte a zbytek vyhoďte. Podávejte s čerstvou zelenou petrželí a případně polévkovými nudlemi.
Za zapůjčení pomalého hrnce k focení děkujeme společnosti Bionaire - CrockPot.
Podívejte si i na další 2 recepty z pomalého hrnce (guláš a trhané kuřecí maso).