Článek
Postup
01.
Mrkev a řapíkatý celer očistěte a osmahněte na rozehřátém oleji. Poté přidejte nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek. Vmíchejte nové koření a bobkový list.
02.
Společně vše orestujte a vložte mleté maso. Osolte, opepřete a přidejte snítky tymiánu. Když je maso orestované, vmíchejte rajčatový protlak a loupaná rajčata. Směs prohřejte a podlijte pivem. Přilijte část vývaru a na mírném ohni vařte doměkka asi 40 minut. V případě potřeby dolévejte zbylým vývarem.
03.
Mezitím si uvařte brambory, slijte je a rozmačkejte. Postupně k nim přidejte rozpuštěné máslo, ohřátou smetanu, nastrouhaný sýr a dva žloutky. Osolte a pečlivě vymíchejte či vyšlehejte do kaše.
04.
Z masové směsi vyjměte snítky tymiánu a bobkový list. Ragú rozprostřete do zapékací mísy a zakryjte bramborovou kaší. Kaši potřete žloutkem a vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů. Zapékejte přibližně 20 minut dozlatova.
ZAJÍMAVÉ RECEPTY DO CHLADNÝCH DNÍ
Vyzkoušejte také skvělé křupavé taštičky plněné mletým masem!