Hlavní obsah
3,6
(24)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jestli se vám už omrzela vajíčka vařená, míchaná nebo smažená, vyzkoušejte jiné zajímavé jídlo z vajec, které poslouží jako opulentní snídaně i výborná večeře.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 1 kousek chilli
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 6 stroužků česneku
  • 1 ks červené papriky
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 2 plechovky rajčat
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 1 lžíce cukru
  • sůl
  • 4 ks vejce
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Nadrobno nakrájenou cibuli opečte spolu s drceným chilli na oleji doměkka, přidejte kousky papriky, posekaný česnek a ještě asi 5 minut restujte.

02.

Zasypte kořením (kdo má rád pikantní, přidá ještě kajenský pepř), vmíchejte krájená rajčata, protlak, cukr a osolte. Povařte, aby se chutě propojily a zelenina změkla.

03.

Poté lžící ve směsi vytvořte 4 důlky a do každého vyklepněte vejce. Osolte je, pánev přiklopte a počkejte pár minut, než vejce zpevní. Pak už jen posypte petrželí nebo koriandrem a můžete podávat!

Až vás Shakshuka omrzí, upečte si špenátový koláč s ricottou.

Související témata:

Načítám