Článek
Postup
01.
Z mouky a vařící vody vypracujte pevné hladké těsto a zabalené do fólie ho nechte 30 minut odpočinout.
02.
Cibulky nakrájejte na kolečka a připravte si dip. Stačí i samotná sójová omáčka, ale lepší je, když ji smícháte s rýžovým octem, nastrouhaným zázvorem a nasekanou chilli papričkou.
03.
Těsto rozdělte na 6 částí a z každé na pomoučeném vále vyválejte tenkou placku. Potřete ji sezamovým olejem (právě ten totiž dodá plackám velmi specifickou chuť), posypte 1/6 cibulek, osolte, opepřete a smotejte do válečku.
04.
Takto vzniklou ruličku zamotejte do šneka, kterého zploštěte na placku válečkem nebo hřbetem ruky. Smažte na rozpáleném oleji asi 3 minuty z každé strany dozlatova, nakrájejte na šestinky a namáčejte v připraveném dipu.
Pokud máte chuť sezamu opravdu rádi, přidejte příště, až budete obalovat kuřecí řízečky, ke strouhance právě sezam, dodá jim ten správný šmak.