Článek
Postup
01.
Dva velké plechy vyložte pečicím papírem a troubu vyhřejte na 160 stupňů.
02.
Vajíčka stolním nebo ručním mixérem co nejjemněji rozmixujte s natrhanou mozzarellou a solí. Chcete-li nudle barevné, přidejte špetku kurkumy, kousek vařené řepy, hrstku čerstvého špenátu či bazalky nebo třeba sušená rajčata. Já jsem obarvila třetinu nudlí řepou a třetinu špenátem.
03.
Přidejte vlákninu (psyllium seženete v lékárnách, zdravých výživách a na internetu a bude se vám bezvadně hodit i do semínkového chlebíku bez mouky) a znovu pořádně promixujte.
04.
Nyní těsto v co nejtenčí vrstvě rozetřete na papír. Směs při pečení trochu nabude, takže se nemusíte bát opravdu tenké vrstvičky. Pracujte rychle, aby papír nenavlhl a nezkrabatil se.
05.
Vložte do trouby a pečte asi osm minut, až povrch zatuhne. Poté vyndejte, papír stáhněte, placku na šířku srolujte do ruličky a krájejte na tenké dlouhé nudličky. Takto jsou těstoviny připravené ke konzumaci – není třeba je vařit. Podávejte je s oblíbenou omáčkou, pestem nebo s olivovým olejem, chilli, česnekem a parmezánem.
Tip: Příště nechte pláty v celku a upečte si dietní lasagne.
Kdybyste si mohli vybrat mezi hromadou peněz a možností jíst cokoli bez tloustnutí, co by u vás vyhrálo?