Článek
Postup
01.
Sušená rajčata nakrájejte na proužky. Stroužky česneku a cibuli nasekejte nahrubo. Oberte lístky rozmarýnu a vejce rozšlehejte v hrnečku.
02.
Do mísy dejte maso, přidejte asi lžičku soli, trochu pepře a pak nalejte na směs vejce, přihoďte cibuli s česnekem, rajčata, ovesné vločky a lístky rozmarýnu. Vše důkladně propracujte.
03.
Chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem a směs do ní napěchujte a urovnejte. Sekanou vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte zhruba hodinku. Po upečení nakrájejte na plátky a podávejte s bramborovou kaší.
Z mletého masa můžete ještě zkusit cuketové ragú s mletým masem nebo masové taštičky, vhodné jako pohoštění pro návštěvu typu přepadovka.