Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Vůni sekané, jak se line z rozpálené trouby, nezastavíte. Dostane se do každé místnosti a rozparádí chuťové buňky všech, kdo ji ucítí. Ani my nejsme výjimkou, a proto jsme si pro vás připravili variantu sekané s kuskusem.

10 min.
Příprava
1 hod., 25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g mletého masa
  • 2 ks vejce
  • 50 ml mléka
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst kuskusu
  • 200 g anglické slaniny
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte nahrubo, osmahněte ji na oleji a nechte zchladnout.

02.

V míse pak smíchejte maso, vejce, mléko, prolisovaný česnek, koření a kuskus. Přidejte osmahnutou cibulku a rukama propracujte v pevnou hmotu (opět si můžete pomoci strouhankou).

03.

Z masové směsi vytvarujte šišku, položte ji do pekáčku a obalte ji plátky slaniny. Podlijte vodou do výšky jednoho centimetru a dejte péct do trouby při 180 stupních Celsia na 80 minut. Na posledních deset minut můžete teplotu v troubě ještě zvýšit, aby slanina byla křupavější.

Něco málo o kuskusu si můžete přečíst v našem článku o této zázračné těstovině.

Související témata:

Načítám