Článek
Postup
01.
Jarní cibulku nasekejte i s natí najemno. Mleté maso vložte do mísy, přidejte cibulku, vejce, prolisovaný česnek, hořčici, majoránku, sůl a pepř a vše dobře propracujte, podle potřeby přidejte trochu strouhanky, aby vše drželo pohromadě. Hotové „těsto“ nechte v lednici asi dvě hodiny odležet, aby do sebe maso natáhlo chuť zbývajících ingrediencí.
02.
Z odleželého masa připravte šišku, kterou dobře uhlaďte mokrýma rukama, aby nepopraskala, dejte ji do pekáče a zlehka ji podlijte trochou vody (v pekáči by jí nemělo být víc než 1 cm). Při teplotě kolem 160 stupňů bude krásně propečená během asi 60 minut, na posledních 10 minut můžete troubu roztopit na zhruba 190–200 stupňů, aby měla kůrčičku. Jako přílohu můžete zvolit šťouchané brambory nebo bramborovou kaši.