Článek
Postup
01.
Na pracovní desku nasypejte na hromádku mouku a udělejte v ní důlek. Do toho vyklepněte vejce a nalijte olivový olej. Vidličkou vejce s olejem rozmíchejte a poté rukama postupně spojte s moukou, aby vzniklo hladké těsto. Pak těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte ho do lednice na 2 hodiny odpočinout.
Tip šéfkuchaře: Těsto alespoň 10 minut hněťte, musí být vláčné. Tuhé těsto by se vám při válení lámalo, řídké se zase lepí na váleček.
02.
Tento čas využijte na přípravu náplně a rajčatové omáčky. Na náplň nakrájejte mozzarellu, sušená rajčata na malé kostičky, čerstvou bazalku nasekejte najemno. Přidejte sůl a čerstvě mletý pepř a vše důkladně promíchejte.
03.
Omáčku připravte následovně: V kastrolu na rozpáleném olivovém oleji orestujte najemno nakrájenou šalotku a pokrájený česnek. Přidejte nakrájená loupaná rajčata včetně omáčky, ve které jsou v plechovce naložená, a krátce (asi 5 minut) povařte. Nakonec vše rozmixujte dohladka a případně dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
04.
Odležené těsto vyválejte a na vykrájená kolečka položte kávovou lžičku náplně.
05.
V pánvičce rozehřejte kousek másla s olivovým olejem a lístky bazalky, přidejte uvařené tortellini a ještě je krátce prohřejte, aby se kolem nich tuk obalil.