Článek
Postup
01.
Nejprve si nachystejte všechny suroviny, protože příprava sama o sobě už je potom poměrně rychlá! Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte doměkka. Kuřecí řízky a rajče nakrájejte na kostičky a cibuli na půlkolečka.
02.
V hluboké pánvi rozpalte trochu oleje a zlehka na něm orestujte pokrájenou červenou cibuli. Pak k ní vložte kousky kuřecího masa, osolte a opepřete je a orestujte je dozlatova, až je maso skoro hotové.
03.
Poté přidejte brambory a opět je chvilku restujte, až začnou zlátnout. Nakonec do směsi patří pokrájené rajče – to je hotové během okamžiku, takže mu stačí opravdu jen asi 1–2 minuty, než změkne.
04.
Vše promíchejte a pokud nejde zapékat přímo ve vaší pánvi (například má plastová ucha), přendejte jídlo do zapékací misky. Navrch položte plátky mozzarelly a vložte asi na 3–4 minuty do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia, aby se sýr roztekl a zapekl.
05.
Nakonec pokrm ozdobte půlkolečky čerstvé cibule a listovou petrželí a můžete podávat! Ideální je k tomuto jídlu bílé víno.