Článek
Postup
01.
Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, 1/4 lžičky soli, udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto.
02.
Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.
03.
V pánvi na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku, přidejte sterilovaná rajčata a rajčatové pyré a podlijte 2 dcl vody. Přidejte bobkový list a oregano, osolte, opepřete a na mírném ohni duste přikryté asi půl hodiny.
04.
Mušle očistěte a dejte spolu s mořskými plody do vroucí omáčky. Směs vařte přibližně 5-10 minut. Jakmile se mušle otevřou (neotevřené bez milosti vyhoďte), vmíchejte gnocchi a podávejte.