Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Mušle na „buzaru“, tedy v rajčatové omáčce, jsme vylepšili o krevety a další mořské plody a také o domácí noky. Skvělé!

45 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 1 ks vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 1 balení čerstvých mušlí
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200 ml rajčatové omáčky
  • 1 ks bobkového listu
  • 3 snítky čerstvého oregana
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 300 g krevet
  • 200 g mořských plodů
  • 1 plechovka krájených sterilovaných rajčat
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, 1/4 lžičky soli, udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto. 

02.

Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.

03.

V pánvi na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku, přidejte sterilovaná rajčata a rajčatové pyré a podlijte 2 dcl vody. Přidejte bobkový list a oregano, osolte, opepřete a na mírném ohni duste přikryté asi půl hodiny. 

04.

Mušle očistěte a dejte spolu s mořskými plody do vroucí omáčky. Směs vařte přibližně 5-10 minut. Jakmile se mušle otevřou (neotevřené bez milosti vyhoďte), vmíchejte gnocchi a podávejte.

Načítám