Článek
Postup
01.
Papriku, cuketu a lilek nakrájejte na přibližně stejně velké kousky, rajčata na půlky a česnek nahrubo.
02.
Na pánvi rozpalte olivový olej a zeleninu na něj dejte pozvolna opékat. Nespěchejte, zelenina musí změknout, ale neměla by se přichytit – v konečném důsledku by bylo celé jídlo nahořklé.
03.
Zhruba po deseti minutách opečenou zeleninu zasypte rýží a smíchejte tak, aby byla zelenina rýží rovnoměrně obalená. Pak zalejte bílým vínem, stáhněte oheň na minimum a počkejte, dokud rýže všechno víno nenasaje. Občas zamíchejte.
04.
Když v hrnci nezbude žádná tekutina, zalejte rizoto 200 ml vývaru a postupujte stejně jako s vínem. Proces s vývarem opakujte, dokud nebude rýže krásně měkká a krémovitá.
05.
Nakonec do rizota vmíchejte máslo, nasekané bylinky, sůl, pepř a parmazán. Jídlo dokonale nasytí, a navíc vypadá krásně na talíři.
Pokud milujete rýži a ještě k tomu houby, spojte je do krémového rizota.