Článek
Postup
01.
Z kapustiček sundejte vrchní špinavé lístky, rozpulte, pokapejte olejem, osolte, opepřete, rozložte na pečicí papír a pečte asi 15 minut při 200 °C dozlatova. Během pečení jednou zamíchejte.
02.
Těstoviny dejte vařit dle návodu na obalu do hodně osolené vody. Kousek bílé bagety bez kůrky namočte do mléka. Mezitím na velké pánvi nasucho opražte ořechy (budou mít výraznější chuť a půjdou lépe mixovat).
03.
Ořechy dejte spolu s česnekem, sýrem (parmezán, Grana Padano, Gran Moravia), olivovým olejem, vínem nebo troškou citronové šťávy, trochou soli, pořádnou dávkou čerstvě mletého pepře a bagetou s mlékem do mixovací nádoby a rozmixujte dohladka. Podle potřeby můžete zředit vodou z vaření špaget.
04.
Omáčku smíchejte se scezenými špagetami a růžičkovou kapustou. Pokud ji nemáte rádi, stejně můžete připravit dýni na kostičky nebo do hotového jídla vmíchat několik hrstí čerstvého špenátu.
Tip: Do jídla přidejte špetku šalvěje.
Vyzkoušejte i další recepty s ořechy na sladko i na slano.