Článek
Postup
01.
Nejprve dejte vařit do osolené vody nové oškrábané brambory. Když jsou měkké, slijte je a nechte zchladnout.
02.
Nyní si připravte zálivku: v misce smíchejte balzamikový ocet, nadrcený česnek, dijonskou hořčici a špetku soli. Olivový olej do této směsi lijte pozvolna za stálého šlehání ruční metlou, vznikne hladká emulze.
03.
Teď je čas na fazolky. Dejte vařit do hrnce vodu s jednou lžičkou soli a vedle si připravte mísu s vodou a ledem. Když se voda vaří, vložte do ní fazolky, přibližně po čtyřech minutách je ochutnejte, měly by být měkké, ale stále křupavé. Pak je vyjměte cedníkem a ihned je přendejte do ledové vody. Tím zůstanou křupavé a zároveň si zachovají dokonalou zelenou barvu.
04.
Nakonec smíchejte uvařené zchladlé brambory a zelené fazolky s připravenou zálivkou, salát doplňte nasekanou chilli papričkou a čerstvě namletým pepřem.
Další skvělé recepty se zelenými fazolkami najdete zde. Pokud máte rádi bramborové saláty, zkuste tento s modrým sýrem nebo lehký bramborový salát bez majonézy.