Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Také milujete rané brambory, které se ani nemusí před vařením loupat? Tak to vám budou jistě chutnat i v podobě salátu, který má svůj původ v Itálii.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 12 ks brambor
  • 12 ks sušených rajčat
  • 1 lžíce kaparů
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ks šalotky
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce parmazánu
  • 1 hrst čerstvé bazalky
Článek

Postup

01.

Brambory důkladně omyjte a i se slupkou je dejte vařit do osolené vody. Na pánvi rozpalte olivový olej a dejte na něj zvolna opékat cherry rajčata. K rajčatům přidejte česnek nasekaný najemno a promíchejte.

02.

Po minutě dejte do pánve sušená rajčata nakrájená na kousky a kapary. Pod směsí vypněte oheň, přidejte uvařené brambory (podle velikosti je můžete pokrájet na půlky či čtvrtky), promíchejte, osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte natrhané lístky bazalky a najemno nasekanou cibuli. Podávejte posypané parmezánem.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie8 530,84 kJ
Bílkoviny68,29 g
Tuky46,63 g
Sacharidy326,22 g
Sůl25,54 g
SAFA15,35 g
Vláknina37,58 g
Cukry40,04 g
Související témata:

Načítám