Článek
Postup
01.
Nové brambory očistěte kartáčkem (neloupejte je), nakrájejte je na čtvrtky a zlehka osolte.
02.
Vyrovnejte je na plech, pokapejte olivovým olejem a asi 25 minut pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia. Každá trouba ale peče jinak, tak si je radši hlídejte! Můžete přidat k bramborám ještě snítku rozmarýnu, aby byly voňavější.
03.
Než se brambory upečou, připravte si zálivku. Jednoduše smíchejte zakysanou smetanu s dvěma lžičkami dijonské hořčice, třemi lžícemi majonézy, přidejte citronovou šťávu a pepř.
04.
Upečené brambory promíchejte se zálivkou a nechte zchladnout. Nakonec přidejte hrášek vyloupaný z lusků, pokrájenou jarní cibulku i s natí, na poloviny pokrájená cherry rajčátka a nakrájený ledový salát. Je to skvělé!