Hlavní obsah
3,0
(43)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Lehká večeře, která nezatíží? To je salát z pečených brambor. Se zakysanou smetanou chutná báječně!

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 4 ks brambor
  • 2 ks jarní cibulky
  • 2 hrsti hrachových lusků
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 8 ks cherry rajčat
  • 1/2 hlávky ledového salátu
Zálivka
  • 150 ml zakysané smetany
  • 3 lžíce majonézy
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Nové brambory očistěte kartáčkem (neloupejte je), nakrájejte je na čtvrtky a zlehka osolte.

02.

Vyrovnejte je na plech, pokapejte olivovým olejem a asi 25 minut pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia. Každá trouba ale peče jinak, tak si je radši hlídejte! Můžete přidat k bramborám ještě snítku rozmarýnu, aby byly voňavější.

03.

Než se brambory upečou, připravte si zálivku. Jednoduše smíchejte zakysanou smetanu s dvěma lžičkami dijonské hořčice, třemi lžícemi majonézy, přidejte citronovou šťávu a pepř.

04.

Upečené brambory promíchejte se zálivkou a nechte zchladnout. Nakonec přidejte hrášek vyloupaný z lusků, pokrájenou jarní cibulku i s natí, na poloviny pokrájená cherry rajčátka a nakrájený ledový salát. Je to skvělé!

Související témata:

Načítám