Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Vepřovou panenku pro více osob opečte vcelku na pánvi a poté ji chvíli dopečte v troubě. Teprve pak ji  krájejte na plátky, bude tak ještě šťavnatější.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 plátky vepřové panenky
  • 1 trochu soli
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 balení mozzarelly
  • 2 hrsti polníčku
  • 100 g parmské šunky
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Plátky (vyšší a silnější) vepřové panenky osolte, obalte v mleté paprice a krátce zprudka orestujte na olivovém oleji. Mozzarellu nakrájejte na tenké plátky. 

02.

Na talíře rozdělte polníček, mozzarellu a plátky parmské šunky a poklaďte masem. Vše osolte, okořeňte hrubě mletým barevným pepřem a zakápněte olivovým olejem.

Načítám