Hlavní obsah
3,2
(53)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Ingredience na tento svěží pokrm máte přes léto určitě běžně doma, možná i na zahradě. Brambory, salátová okurka, vejce a výrazný kopr – kdo ho nerad, může ho klidně nahradit pažitkou. Tento salát poslouží jako nápaditá příloha ke grilovanému masu stejně jako plnohodnotná letní večeře.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Salát
  • 400 g nových brambor
  • 1 ks salátové okurky
  • 2 ks vejce
  • 1 ks jarní cibulky
  • 3 ks ředkviček
  • 1 lžička soli
Dresink
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce čerstvého kopru
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Rané brambory oškrábejte a dejte vařit do osolené vody doměkka. Slijte je a nechte zcela zchladnout.

02.

Mezitím uvařte vejce natvrdo, nechte zchladnout a oloupejte.

03.

Zakysanou smetanu promíchejte s nasekaným koprem, osolte a opepřete.

04.

Nyní nakrájejte brambory. Uvařená vejce pokrájejte na čtvrtky, ředkvičky a salátovou okurku na plátky a jarní cibulku nasekejte najemno. 

05.

Vše smíchejte s koprovým dresinkem. Salát podávejte vychlazený.

Foto: Svatava Vašková

Takovýhle letní bramborový salát chutná všem. Je lehký a osvěžíFoto: Svatava Vašková

Tip: Kopr nemiluje každý. Jestli vám tato výrazná bylinka nevyhovuje, nahraďte ji třeba pažitkou.

Grilujete rádi a k masu servírujete i chutné přílohy? Kromě bramborového salátu se skvěle hodí mexický salát z pečené kukuřicecuketové harmoniky se slaninou anebo batátové hranolky z trouby.

Energetická hodnota celkem - 2 porce
Energie2 566 kJ
Bílkoviny26,35 g
Tuky20,26 g
Sacharidy77,53 g
Sůl8,8 g
SAFA9,19 g
Vláknina10,49 g
Cukry17,38 g

Načítám