Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Než uvaříte maso chobotnice doměkka, chvíli to trvá, ale stojí to za to. Výhodou pro vás je, že mražená chobotnice lépe měkne než čerstvě ulovená.

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 svazku jarní cibulky
  • 1 dl bílého vína
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 400 g mražené chobotnice
  • 2 ks paprik
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetka bílého mletého pepře
Článek

Postup

01.

Maso chobotnice uvařte v osolené vodě doměkka (dle velikosti kusů chobotnice ho vařte hodinu a déle). Měkkou chobotnici pokrájejte na stejné kousky. 

02.

Nakrájenou chobotnici promíchejte s marinádou umíchanou z olivového oleje, bílého vína, utřeného česneku a bílého pepře. 

03.

Přimíchejte drobně posekanou jarní cibulku a očištěné a na nudličky pokrájené papriky a nechte v chladnu alespoň dvě hodiny rozležet.

Načítám