Hlavní obsah
3,5
(23)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Doplňte potřebné vitaminy a zahřejte tělo. Jak? Připravte si jednoduchý salát z červeného zelí se zeleninou a nezapomeňte ani na jablka a hrušky.

30 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g červeného zelí
  • 1 ks mrkve
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička skořice
  • 6 g pepře růžového
  • 1 ks hrušek
  • 40 g vlašských ořechů
  • 1 ks jablek
Článek

Postup

01.

Očistěte hlávku červeného zelí, zbavte ji vnějších listů a nakrouhejte. Čistou mrkev a řapíkatý celer nakrájejte na nudličky. Zakapejte olejem a zasypte cukrem. Promíchejte, aby zelí změklo.

02.

V hrnci svařte med s jablečným octem, se skořicí a růžovým pepřem. Přidejte hrušku zbavenou jádřince a nakrájenou na nudličky. Míchejte a duste dvě až tři minuty. Odstavte. Ořechy orestujte nasucho na pánvi.

03.

Na salát dejte jablko zbavené jádřinců a nakrájené na plátky. Přidejte hrušky se šťávou z hrnce a ořechy. Promíchejte a podávejte.

Máte rádi sladké saláty?

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie4 651,04 kJ
Bílkoviny17,02 g
Tuky53,91 g
Sacharidy132,37 g
Sůl0,47 g
SAFA8,15 g
Vláknina32,07 g
Cukry108,21 g
Související témata:

Načítám