Hlavní obsah
3,6
(5)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Červené zelí, jablka a brusinky perfektně ladí s kančí pečínkou, divokou kachnou i jelení kýtou.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 300 g červeného zelí
  • 3 ks jablek
  • 5 lžic brusinkového kompotu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/2 lžičky cukru krupice
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Očištěné zelí nakrájejte nebo nakrouhejte na tenké nudličky, prosypte solí a promněte, šťávu vymačkejte. 

02.

Oloupaná jablka nastrouhejte na hrubém struhadle, spolu s brusinkami přidejte k zelí a ochuťte citronovou šťávou a cukrem. Nechte v chladu odležet.

Energetická hodnota celkem - 6 porcí
Energie1 690,77 kJ
Bílkoviny6,32 g
Tuky2,4 g
Sacharidy82,16 g
Sůl1,15 g
SAFA0,39 g
Vláknina19,16 g
Cukry69,98 g
Související témata:

Načítám