Hlavní obsah
3,6
(18)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Červená řepa je nejen velmi chutná a dostupná kořenová zelenina, ale jako antioxidant působí velmi pozitivně na naše zdraví.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 3 ks červené řepy
  • 1 ks paprik
  • 1 ks mrkve
  • 5 lžic sterilované kukuřice
  • 1 ks červené cibule
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 1/4 lžičky fenyklových semínek
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Středně velké řepy uvařte doměkka, oloupejte je a vychladlé nakrájejte na plátky. Přidejte k nim papriku nakrájenou na proužky, nahrubo nastrouhanou mrkev a cibuli nakrájenou na půlkolečka. 

02.

Vše promíchejte se slitou kukuřicí, olejem, sójovou omáčkou, podrceným fenyklem a octem a podle chuti osolte.

Energetická hodnota celkem - 6 porcí
Energie3 839,8 kJ
Bílkoviny17,65 g
Tuky44,79 g
Sacharidy107,12 g
Sůl3,39 g
SAFA7,03 g
Vláknina25,29 g
Cukry83,39 g

Načítám