Hlavní obsah
3,7
(6)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Přinášíme vám výborný recept na salát z červené čočky dušený v paprice, který je navíc zdravý. Vyzkoušejte ho, nebudete litovat!

15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g červené čočky
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce medu
  • 1/2 lžičky celého římského kmínu
  • 1/2 lžičky koření garam masala
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 2 ks bílá paprika
  • 4 ks červené papriky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce jablečného octa
Článek

Postup

01.

Červenou čočku uvařte na skus, trvá to asi 10–12 minut. Na oleji osmahněte jemně nasekanou cibulku, přidejte lžíci medu a nechte jemně zkaramelizovat. Přidejte trochu římského kmínu, garam masaly a kurkumy, najemno nastrouhaný zázvor, a pak přidejte i na malé kostičky nakrájené papriky. Úplně nakonec vmíchejte i uvařenou čočku a směs dochuťte sójovou omáčkou a jablečným octem.

02.

Z paprik odřízněte pokličku, vydlabejte z nich semínka a naplňte je připravenou čočkou. Pak je přiklopte a v hrnci, na který máte poklici, papriku ze všech stran orestujte na troše rostlinného oleje. Nakonec lusky postavte, podlijte je vodou do výšky asi 2 cm a pod poklicí je duste asi 15 minut doměkka.

Z červené čočky můžete připravit také výbornou omáčku na špagety.

Související témata:

Načítám