Článek
Postup
01.
Červenou čočku uvařte na skus, trvá to asi 10–12 minut. Na oleji osmahněte jemně nasekanou cibulku, přidejte lžíci medu a nechte jemně zkaramelizovat. Přidejte trochu římského kmínu, garam masaly a kurkumy, najemno nastrouhaný zázvor, a pak přidejte i na malé kostičky nakrájené papriky. Úplně nakonec vmíchejte i uvařenou čočku a směs dochuťte sójovou omáčkou a jablečným octem.
02.
Z paprik odřízněte pokličku, vydlabejte z nich semínka a naplňte je připravenou čočkou. Pak je přiklopte a v hrnci, na který máte poklici, papriku ze všech stran orestujte na troše rostlinného oleje. Nakonec lusky postavte, podlijte je vodou do výšky asi 2 cm a pod poklicí je duste asi 15 minut doměkka.
Z červené čočky můžete připravit také výbornou omáčku na špagety.