Hlavní obsah
2,9
(17)
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Dochází vám nápady, co si připravit k obědu? Těstovin už máte po krk a brambory vás nudí? Přichází ten pravý čas na luštěniny. Vyzkoušejte salát z červené čočky! A můžete být zcela klidní, protože červená čočka nenadýmá.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g červené čočky
  • 1 ks žluté papriky
  • 1 ks zelené papriky
  • 2 ks rajčat
  • 200 ml bílého jogurtu
  • 1 lžíce kari koření
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Čočku uvařte podle návodu na obalu doměkka (většinou to trvá kolem 10 minut) a mezitím očistěte a nakrájejte na malé kousky všechnu zeleninu. Uvařenou a vychladlou čočku s ní promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

02.

Jogurt smíchejte s kari kořením a buď ho rovnou promíchejte se salátem, nebo podávejte zvlášť v mističce. Hotovo máte za 20 minut!

Pokud vás baví originálně podávaná jídla, můžete salát z červené čočky servírovat v paprice.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie4 472 kJ
Bílkoviny73,8 g
Tuky12,45 g
Sacharidy164,7 g
Sůl3,35 g
SAFA4,57 g
Vláknina47,27 g
Cukry28,5 g
Související témata:

Načítám