Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Červená čekanka patří mezi lahůdkovou zeleninu, která obsahuje spoustu vitamínů a minerálů. U nás ji koupíte běžněji jako kulatou hlávku, ale prodávají se i červené čekankové puky. Připravte z ní lahodný salát.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g červené čekanky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 150 g parmazánu
  • 6 lžic extra panenského olivového oleje
  • 3 lžíce balzamikového glazé
  • 1 stroužek česneku
Článek

Postup

01.

Očištěnou čekanku nakrájejte na malé kousky a smíchejte se solí. Přidejte olivový olej, balzamiko, utřený česnek a hořčici a vše dobře promíchejte. 

02.

Servírujte posypané hoblinkami parmazánu nebo parmazánem nastrouhaným na hrubém struhadle.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie6 220,4 kJ
Bílkoviny58,14 g
Tuky124,98 g
Sacharidy33,27 g
Sůl6,37 g
SAFA43,59 g
Vláknina14,21 g
Cukry20,13 g
Související témata:

Načítám