Hlavní obsah
3,4
(10)
Foto: Ahanov Michael, Shutterstock.com

Foto: Ahanov Michael, Shutterstock.com

Bílou ředkev nechte po promíchání se zálivkou pořádně odležet, namarinuje se a všechny chutě se propojí. Použijete-li červený ocet, ředkev lehce zrůžoví.

15 min.
Příprava
1 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 ks bílé ředkve
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 svazek jarní cibulky
Článek

Postup

01.

Velkou bílou ředkev oloupejte a nakrájejte na velmi tenká kolečka. V hlubší míse ji promíchejte s olejem, octem, solí a pepřem podle chuti a asi tak patnáct minut nechte odležet. 

02.

Mezitím na tenká kolečka nakrájejte jarní cibulku včetně zelených částí. Tu pak přimíchejte do salátu. Zakápněte olejem, octem, osolte, opepřete a podávejte.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie346,48 kJ
Bílkoviny2,87 g
Tuky2,54 g
Sacharidy11,97 g
Sůl0,71 g
SAFA0,39 g
Vláknina4,56 g
Cukry6,94 g
Související témata:

Načítám