Hlavní obsah
3,8
(5)
Foto: Sergii Koval, Shutterstock.com

Foto: Sergii Koval, Shutterstock.com

Elixír zdraví a chuti? Salát Waldorf. Oceníte ho nejen v parném létě!

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks jablek
  • 1 hrnek řapíkatého celeru
  • 1/4 hrnku vlašských ořechů
  • 1/2 hrnku červeného hroznového vína
  • 1/4 hrnku rozinek
  • 1/2 hrnku majonézy
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky bílého mletého pepře
  • 4 listy hlávkového salátu
Článek

Postup

01.

Do hluboké mísy dejte středně velká a oloupaná jablka nakrájená na menší kostičky, celer nakrájený na menší kousky, hroznové víno rozkrájené na půlky, nahrubo nasekané ořechy a rozinky předem namočené v horké vodě.

02.

Přidejte majonézu, citronovou šťávu, sůl, pepř a vše promíchejte. Přikryjte (průhlednou potravinovou fólií) a nechte v ledničce vychladit (min. 30 minut). 

03.

Vytáhněte z ledničky, promíchejte a podávejte na listech hlávkového salátu.

Související témata:

Načítám