Článek
Postup
01.
Mungo fazole nechte namočené přes noc ve vodě, aby trochu změkly. Ve středním hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte mungo fazole a na mírném plameni vařte do změknutí, asi 25 minut. Fazole poté sceďte a nechte vychladnout.
02.
Mezitím smíchejte dohromady utřený česnek, limetkovou šťávu a 7 lžic olivového oleje. Směs zatím odložte stranou. Batáty nakrájejte na menší kostičky a na zbývajícím olivovém oleji orestujte doměkka. Poté batáty osolte, opepřete a nechte vychladnout.
03.
Sladké brambory přidejte k mungo fazolím a zalijte připravenou směsí z limetky, olivového oleje a česneku. Dobře promíchejte a dle potřeby ještě osolte a opepřete. Přidejte na kostičky pokrájené mango a hrst mungových klíčků. Můžete servírovat do jednotlivých misek a každou porci posypat nadrobno nasekanými pistáciemi a čerstvým koriandrem.
Tip: Salát můžete navrchu posypat čerstvě nasekaným kokosem, který přidá salátu ještě svěžejší chuť.
Klíčky mungo můžete využít i při přípravě obyčejných palačinek.