Hlavní obsah
4,2
(6)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tento luštěninový recept zvládnete vytvořit lusknutím prstů! Salát je zdravý, a navíc si na něm královsky pochutnáte!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g mungo fazolí
  • 1 hrst klíčků mungo
  • 2 ks batátů
  • 1 ks manga
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 10 lžic olivového oleje
  • 1/2 hrnku limetkové šťávy
  • 4 stroužky česneku
  • 50 g pistácií
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Mungo fazole nechte namočené přes noc ve vodě, aby trochu změkly. Ve středním hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte mungo fazole a na mírném plameni vařte do změknutí, asi 25 minut. Fazole poté sceďte a nechte vychladnout.

02.

Mezitím smíchejte dohromady utřený česnek, limetkovou šťávu a 7 lžic olivového oleje. Směs zatím odložte stranou. Batáty nakrájejte na menší kostičky a na zbývajícím olivovém oleji orestujte doměkka. Poté batáty osolte, opepřete a nechte vychladnout.

03.

Sladké brambory přidejte k mungo fazolím a zalijte připravenou směsí z limetky, olivového oleje a česneku. Dobře promíchejte a dle potřeby ještě osolte a opepřete. Přidejte na kostičky pokrájené mango a hrst mungových klíčků. Můžete servírovat do jednotlivých misek a každou porci posypat nadrobno nasekanými pistáciemi a čerstvým koriandrem.

Tip: Salát můžete navrchu posypat čerstvě nasekaným kokosem, který přidá salátu ještě svěžejší chuť.

Klíčky mungo můžete využít i při přípravě obyčejných palačinek.

Související témata:

Načítám