Článek
01.
Opraný a osušený salát natrhejte na menší kusy. Skvěle hodí například odrůdy dubáček, salanova crispy nebo lollo rosso.
02.
Okurku nakrájejte na tenká kolečka. Meloun a avokádo rozkrájejte na menší kusy. Mini mozzarellu překrojte napůl. Bylinky nasekejte najemno. Vše přendejte do větší mísy.
03.
Z oleje, citronové šťávy, javorového sirupu, špetky soli a pepře vyšlehejte dresink a zlehka vmíchejte do salátu. Pokud servírujete salát například při grilování, můžete dresink umístit stranou, aby si každý ochutil salát těsně před servírováním. Zabráníte tak rychlému ovadnutí.
Hledáte inspiraci pro další osvěžující saláty? Pochutnejte si například na salátu s grilovanou paprikou anebo salátu s mozzarellou, jahodami a špenátem.