Článek
Postup
01.
Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky, osolte a opepřete je a na olivovém oleji je orestujte do zlatova. Mix salátů buď koupíte už v nakrájené podobě v obchodech, nebo si jej připravte sami – hodí se polníček, baby salát, lollo roso nebo lollo biondo (ty jsou ‚kudrnaté‘), rukola, v podstatě cokoli zeleného, na co v obchodě narazíte :-).
02.
Do pokrájených zelených lístků přidejte maso, sušené brusinky, na kousky nakrájený žlutý meloun, na drobnější kostičky nakrájený sýr a nakonec i nasekanou mátu. Vše promíchejte, zalijte kapkou olivového oleje a můžete podávat. Příjemně jej dochutí také trocha limetkové šťávy. Jako příloha se skvěle hodí olivová ciabatta nebo jakékoliv jiné světlé pečivo.
Zachutnal vám žlutý meloun? Tak ho vyzkoušejte s nektarinkou jako ovocný salát.