Hlavní obsah
3,5
(4)
Foto: DronG, Shutterstock.com

Foto: DronG, Shutterstock.com

Tenhle salát je díky kombinaci chutí jednoduchou, ale geniální lahůdkou.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1 ks hrušek
  • 1 hrst čekanky
  • 1 hrst polníčku
  • 5 kuliček hroznového vína
  • 5 ks vlašských ořechů
  • 50 g gorgonzoly
Zálivka
  • 1 lžíce červeného vína
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Čekanku a polníček smíchejte a naklaďte na talíř. Hrušky omyjte, vyřízněte jadérka a nakrájejte na plátky. Kuličky hroznového vína můžete, ale nemusíte, rozkrojit na půlky. Na čekanku s polníčkem umístěte hroznové víno, hrušku, kousky gorgonzoly (jako levnější variantu můžete použít i nivu) a vlašské ořechy. 

02.

Zálivku vytvoříte smícháním všech surovin. Vše pak zalijte vinným dresinkem. Pepř dávejte dle chuti na závěr. 

Znáte také nějaký dobrý podzimní salát? Napište nám recept!

Načítám