Článek
Postup
01.
Papriku rozkrájejte na proužky a promíchejte v míse se lžící oleje a špetkou soli. Přendejte na rozpálený gril a opékejte, dokud nezměkne.
02.
Salát propláchněte a osušte papírovou utěrkou. Místo lollo rosso můžete použít i saláty salanova nebo crispy. Okurku nakrájejte na slabá kolečka.
03.
Ingredience na dresink (olivový olej, balzamikový ocet, javorový sirup, římský kmín, najemno pokrájený tymián, prolisovaný česnek a sůl) prošlehejte v misce.
04.
Na talíře rozprostřete salát, okurku a ogrilované papriky. Posypejte rozdrobeným sýrem a olivami. Nakonec pokapejte dresinkem a podávejte.
Jste milovníci křupavých letních salátů? Pak nepřehlédněte recept na rajčatový salát panzanella nebo cuketový salát s mátou a pecorinem.