Hlavní obsah
3,5
(15)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Sladké kukuřičné klasy jsou oblíbenou pochoutkou na grilovačkách jako bezmasý chod či chutná příloha. Můžou být ale i součástí chutného jednoduchého salátu s grilovanou cuketou, rajčaty a balkánským sýrem.

10 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 1 klas kukuřice
  • 1 ks cukety
  • 1 trs cherry rajčat
  • 120 g balkánského sýru
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky soli
Článek

Postup

01.

Do olivového oleje nadrťte stroužek česneku (případně můžete použít již ochucený olej česnekem či bylinkami), ale nesolte. Rozpalte gril na střední výkon.

02.

Cuketu omyjte a nakrájejte na plátky, asi centimetr a půl široké. Předvařené kukuřičné klasy (dají se běžně koupit v supermarketu ve vakuovém balení) naložte spolu s plátky cukety do ochuceného olivového oleje, nechte dvě hodiny marinovat, chvílemi obracejte. 

03.

Začněte naloženou zeleninu opékat ze všech stran. Když je hotová, teprve ji osolte. Z kukuřice ostrým nožem seřízněte opečená zrna. 

04.

Grilované plátky cukety smíchejte s kukuřicí, přidejte nakrájená cherry rajčata a rozdrobený balkánský sýr. Salát podávejte vlažný. 

Foto: Svatava Vašková

Jídlo má minimum kalorií a hromadu tělu potřebných živinFoto: Svatava Vašková

Načítám