Článek
Postup
01.
Brambory omyjte, i se slupkou je nakrájejte na čtvrtky, promíchejte je s olivovým olejem a hrubou mořskou solí, pečte je v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30 minut.
02.
Jablko zbavte jádřinců, nakrájejte na kousky, promíchejte s citronovou šťávou a nechte asi 20 minut odstát v lednici.
03.
Fazolky očistěte, odkrojte jim dřevnaté konce, vhoďte do vroucí osolené vody a vařte je asi 4–5 minut do změknutí. Následně je slijte a nechte vychladnout.
04.
Rajčata omyjte, překrojte na poloviny a na grilovací pánvi nebo v troubě pod grilem je nechte asi 5 minut opéct.
05.
Slaninu nakrájejte na kousky a rovněž ji na pánvi nechte opéct. Když máte vše nachystané, naservírujte to hezky na talíř, posypejte na kostičky nakrájeným sýrem a případně ještě nasekanou řeřichou. Skvělý letní oběd je hotový!