Článek
Postup
01.
Osolenou vodu přiveďte k varu a vsypte polentu. Rychle míchejte, aby nevznikly hrudky. Po 2 až 3 minutách stáhněte z ohně. Vmíchejte prolisovaný stroužek česneku a parmezán.
02.
Kaši rozetřete do pekáčku nebo formy. Nechte asi 2 hodinky ztuhnout. Ztuhlou polentu nakrájejte na kostičky a na trošce oleje ji opečte dokřupava.
03.
Rukolu dejte do velké mísy a promíchejte se zálivkou připravenou z oleje, hořčice, cukru a citronové šťávy. Podle chuti ještě salát osolte a opepřete. Rozdělte do misek a do každé přidejte plátky jablek, kousky šunky a navrch dejte polentové krutony.
Tip
Spolu s parmezánem a česnekem přidejte do hotové polenty i hrst oblíbených nadrobno nasekaných bylinek.