Hlavní obsah
3,8
(6)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Polentu připravíte během několika minut. Pak už stačí jen dochutit, a máte na stole opravdovou lahůdku. Zkuste ji v salátu!

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 balení čerstvé rukoly
  • 2 ks jablek
  • 200 g schwarzwaldské šunky
  • 200 g polenty
  • 1 l vody
  • 1 stroužek česneku
  • 30 g parmazánu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Osolenou vodu přiveďte k varu a vsypte polentu. Rychle míchejte, aby nevznikly hrudky. Po 2 až 3 minutách stáhněte z ohně. Vmíchejte prolisovaný stroužek česneku a parmezán.

02.

Kaši rozetřete do pekáčku nebo formy. Nechte asi 2 hodinky ztuhnout. Ztuhlou polentu nakrájejte na kostičky a na trošce oleje ji opečte dokřupava.

03.

Rukolu dejte do velké mísy a promíchejte se zálivkou připravenou z oleje, hořčice, cukru a citronové šťávy. Podle chuti ještě salát osolte a opepřete. Rozdělte do misek a do každé přidejte plátky jablek, kousky šunky a navrch dejte polentové krutony.

Tip

Spolu s parmezánem a česnekem přidejte do hotové polenty i hrst oblíbených nadrobno nasekaných bylinek.

Související témata:

Načítám