Článek
Postup
01.
Začněte přípravou dresinku. Smíchejte všechny ingredience dohromady a tyčovým mixérem nebo šlehačem promiste tak, aby vznikla hustější zálivka. Podle potřeby ještě dochuťte. Chcete-li se vyhnout syrovým žloutkům, vyměňte je a olivový olej za tři lžíce majonézy a s ochucováním buďte opatrnější – kupovaná majonéza je každá jinak kyselá.
02.
Chleba na krutony nakrájejte na kostky a v troubě rozehřáté na maximum chvíli nasucho opékejte dokřupava. Můžete je nejdřív lehce zakápnout olivovým olejem – získají tak zlatější barvu.
03.
Zelený chřest zbavte dřevnatých konců a omyjte a osušte jej. V pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a chřest na něm ze všech stran lehce opečte. Hotový chřest (musí být stále křupavý!) na talíři jemně osolte mořskou solí, zakápněte dresinkem a posypte krutony a hoblinkami parmazánu.
Čekáte hosty? Nabídněte jim chlebíčky ve stylu salátu caesar anebo grilovaný chřest s holandskou omáčkou a vejcem.