Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Co se sádlem? Do polévky s ním! Tahle vám bude chutnat...

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1,5 l vody
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks kořenové petržele
  • 1 čtvrtka celeru
  • 1 hrst pórku
  • 250 g sádla
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Zeleninu očistěte, pokrájejte na kostičky a dejte vařit do osolené vody. Do vývaru v žádném případě nepřidávejte žádný bujon, snížil by dietní účinnost polévky.

02.

A teď to nejdůležitější! Ve vroucím vývaru nechte rozpustit celou kostku sádla. Pod pokličkou táhněte 45 minut a podávejte s nasekanou petrželkou.

Patříte mezi příznivce sádla, nebo vám nesmí přes práh? 

Související témata:

Načítám