Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Salát s kari rýží a spoustou zeleniny potěší nejen vegetaríány. Máte-li rádi pikantnější chutě, přidejte ještě chilli.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžička kari koření
  • 4 ks rajčat
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička soli
  • 2 sáčky rýže
  • 1 ks květáku
  • 1 balení polníčku
  • 1/2 lžičky pepře barevného mletého
  • 2 lžíce tmavého sezamového oleje
Článek

Postup

01.

Rýži uvařte v osolené vodě se lžičkou kari a nechte ji okapat a vychladnout. Rajčata pokrájejte na čtvrtiny a květák rozeberte na růžičky a uvařte do poloměkka. 

02.

Polníček rozdělte na talíře. Na něj dejte kopeček rýže a okolo něj rozložte rajčata a květák. Vše posypte pažitkou, osolte, opepřete a zakápněte sójovou omáčkou a olejem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 418,15 kJ
Bílkoviny11,32 g
Tuky7,9 g
Sacharidy55,85 g
Sůl3,05 g
SAFA1,38 g
Vláknina8,99 g
Cukry8,96 g

Načítám