Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Rýžový salát s brokolicí, čerstvou zeleninou a  voňavými bylinkami potěší vaše smysly, zažene malý hlad a bude i perfektní přílohou třeba k pečené rybě.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks brokolice
  • 2 ks rajčat
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 sáček rýže
  • 1/2 ks salátové okurky
Článek

Postup

01.

Rýži uvařte v osolené vodě a nechte vychladnout. Brokolici rozdělte na růžičky a uvařte ve vroucí vodě do poloměkka a zchlaďte je. Rajčata pokrájejte na čtvrtiny, cibuli nadrobno, okurku na půlkolečka. 

02.

Vše v míse promíchejte a dochuťte olivovým olejem, citronovou šťávou, nasekanou bazalkou a petrželkou. Podle chuti osolte a opepřete.

Načítám