Článek
Postup
01.
Cibuli oloupejte a pokrájejte na půlměsíčky. Papriky omyjte, osušte a odstraňte semínka, poté nakrájejte na proužky – bude vám stačit polovina od každé barvy. Oloupaný česnek nasekejte nadrobno.
02.
Uzeninu nakrájejte na kolečka. Ve velké pánvi rozehřejte olej na středním plameni a klobásku na něm opečte. Vyjměte ji z pánve a dejte na chvíli stranou. Pokud pustila hodně tuku, část slijte.
UŽ JSTE VYZKOUŠELI TATO RYCHLÁ VOŇAVÁ JÍDLA?
03.
Do uvolněné pánve vsypte cibuli a papriku a krátce opečte tak, aby zelenina změkla, ale zůstala křupavá – budou stačit dvě tři minuty. Přidejte česnek a lžíci rajčatového protlaku a krátce orestujte. Podlijte vývarem a dobře promíchejte. Osolte, opepřete a přidejte chilli podle chuti. Společně krátce poduste, až se vše spojí a šťáva mírně zhoustne.
04.
K omáčce vsypte vařenou rýži a krátce prohřejte. Na závěr přidejte opečenou klobásu, posypte sekanou petrželkou a můžete podávat.
Také máte nějaký podobný tip, jak rychle vyrobit voňavou večeři, třeba i ze zbytků?