Hlavní obsah
4,3
(12)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Dochází vám šťáva? Dejte si vegetariánský borčš. Nabije vás dobrou náladou a samozřejmě i spoustou energie.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 3 ks červené řepy
  • 1 ks mrkve
  • 3 ks brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 listy bobkového listu
  • 3 kuličky nového koření
  • 1/2 pytlíku červeného kysaného zelí
  • 1 lžička octa 8%
K podávání
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžičky křenu
Článek

Postup

01.

Cibuli nechte zesklovatět na rozehřátém oleji, přidejte na kostičky pokrájenou oloupanou řepu a mrkev a ještě 5 minut opékejte, aby se zeleniny uvolnila zdravá barviva.

02.

Přidejte nasekaný česnek, obě papriky a nechte chvilku rozvonět. Zalejte 750 ml vody, osolte, opepřete a spolu s bobkovým listem a novým kořením přiveďte k varu. Po 5 minutách přidejte na kostičky nakrájené brambory a dovařte do změknutí. Na závěr vmíchejte pokrájené zelí, nechte prohřát a dochuťte zelným lákem nebo octem. Podávejte se lžičkou kysané smetany a trochou křenu.

Připravte si křen do zásoby! Je superzdravý a s naším návodem na domácí naložený křen bez éček ho zvládnete raz dva!

Související témata:

Načítám