Hlavní obsah
3,3
(25)
Foto: Brent Hofacker, Shutterstock.com

Foto: Brent Hofacker, Shutterstock.com

Receptů jsou desítky, ale bývají zdlouhavé a pracné. Pokud se s ním nechcete vařit a hosté už jsou téměř za dveřmi, můžete zkusit rychlou variantu. Rozdíl určitě nikdo nepozná.

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
750 mililitrů
  • 5 ks žloutků
  • 1 ks salka
  • 2 ks vanilkového cukru
  • 200 ml rumu
Článek

Postup

01.

Vanilkový cukr vyšlehejte se žloutky do husté pěny. Je potřeba, aby byla opravdu našlehaná, což trvá několik minut.

02.

Pak postupně a zlehka přimíchejte po částech salko.

03.

Na závěr „vypláchněte“ plechovku od salka rumem a postupně vlévejte do připravené směsi. Množství rumu záleží na požadované síle nápoje, pravděpodobně vám bude stačit asi tak polovina plechovky.

04.

Hotový vaječný koňak nechte v lednici alespoň den odležet.

05.

Nápoj servírujte vychlazený a před podáváním ho vždy dobře protřepejte.

Načítám