Článek
Postup
01.
Začněte tím, že uvaříte vejce natvrdo a necháte je zchladnout. Jak správně uvařit vejce?
02.
Cuketu nakrájejte na kolečka, osolte a přidejte sušený česnek. Poté krátce orestujte na oleji z obou stran a dejte stranou.
03.
Nyní si připravte zálivku. Olej z tuňákové konzervy slijte do skleničky a přidejte olej, hořčici, sůl a pepř. Směs vyšlehejte pomocí metličky do majonézové konzistence. (Anebo skleničku zašroubujte víčkem a vše jednoduše protřepejte.) Je tuňák v konzervě zdravý?
04.
Na talíř dejte nejprve natrhané listy salátu, přidejte na plátky nakrájená rajčata, na kolečka nakrájené ředkvičky, kukuřici, tuňáka, na kolečka nakrájená vejce a cibuli a nakonec salát zalijte připravenou zálivkou.
05.
Salát zasypejte sýrem feta. Můžete přidat i čerstvou pažitku a přidat plátek citronu. Podávejte nejlépe s čerstvým pečivem.
Vyzkoušejte další skvělé a zajímavé recepty s tuňákem, třeba tuňákové karbanátky s bramborem nebo tuňákový hamburger s vločkami.