Článek
Postup
01.
Očištěné květy přelijte vroucí vodou a nechte je přiklopené odstát do druhého dne. Nazítří sceďte a vylouhované květy pořádně vymačkejte (dál už je nebudete potřebovat). V této fázi nemá tekutina moc pěknou barvu, ale po přidání citronové šťávy uvidíte, jak se zbarví do krásné růžovofialové.
02.
K scezené tekutině přimíchejte citronovou šťávu a želírovací cukr, přiveďte k varu a nechte sedm minut probublávat.
03.
Hotové želé nalijte do připravených skleniček a otočte víčkem vzhůru.
Tip
Rosol je díky své vůni a lehce nahořklé chuti výborný k máslovým sušenkám a do dortů.
Chystáte se zavařovat? Budou se vám hodit naše zavařovací triky: Jak vyrobit skvělé marmelády a ušetřit?