Hlavní obsah
3,2
(56)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Ramen je vydatný nudlový vývar, původem z Japonska. U nás se stal velmi oblíbeným v restauracích, protože vaření tradičního ramenu zabere několik hodin. My pro vás ale máme tip, jak si variaci na tuto chutnou a sytou polévku připravit za několik málo minut.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Na polévku
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 3 cm čerstvého zázvoru
  • 200 g asijských nudlí
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 ks vejce
  • 120 g anglické slaniny
  • 1 kousek červené papriky
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 1 lžička sezamu
Článek

Postup

01.

Do hrnce nalijte vývar a přidejte celé stroužky česneku, kus zázvoru, sójovou omáčku a cukr. Vařte 20 minut.

02.

Slaninu nakrájejte na silnější plátky a opečte na pánvi do křupava. Papriku nakrájejte na kostičky a opečte na výpeku ze slaniny. 

03.

Vejce uvařte naměkko, trvá to asi 5 minut od chvíle, kdy je vložíte do vařící vody. Také je ale můžete upravit jako volská oka.

04.

Asijské nudle uvařte dle návodu, poté sceďte a rovnoměrně rozdělte do 2 misek.

05.

Z vývaru dejte stranou česnek a zázvor a zalijte jím připravené nudle. Do polévky přidejte plátky slaniny, orestovanou papriku a vejce uvařené naměkko. 

Foto: Viktorie Hrazdílková

Dozdobte čerstvou bylinkou (petržel nebo koriandr), sezamem a ihned podávejteFoto: Viktorie Hrazdílková

Milujete syté polévky? Pak vyzkoušejte hutnou polévku z červené čočky nebo pálivou thajskou polévku.

Související témata:

Načítám