Hlavní obsah
3,0
(21)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Tento guláš z krůtího stehenního masa výborně chutná a v papiňáku ho zvládnete připravit do hodinky (jinak to bude asi o půl hodiny delší). Pochutnají si i ti, kterým klasika s hovězí kližkou nejede.

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 700 g krůtích stehen
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce sádla
  • 3 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1,5 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
Článek

Postup

01.

V hrnci na sádle orestujte nahrubo nasekanou cibuli. Když začne zlátnout, přidejte na plátky nakrájené stroužky česneku. Společně asi minutu smažte a pak přidejte rajský protlak a koření, papriku a mletý kmín, které rovněž jen krátce zarestujte.

02.

Kousky krůtího masa osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Přidejte je restovat do hrnce, aby se maso zatáhlo. Pak vše zalijte vroucí vodou nebo masovým vývarem, tak aby bylo maso těsně pod hladinou a vše promíchejte. 

03.

Guláš vařte buď v tlakovém hrnci 30 minut, nebo pod pokličkou do změknutí asi 60 minut. Pak dalších 30 minut odkrytý a občas ho zamíchejte. Šťáva se asi o třetinu zredukuje. Jako příloha se k němu hodí rýže, těstoviny, brambory i knedlíky, ale výborný je i jen tak s chlebem.

Foto: Svatava Vašková

Guláš už nijak nezahušťuji, ale vy to můžete udělat například rozdrobenou střídou chlebaFoto: Svatava Vašková

Načítám