Článek
Postup
01.
Rozpusťte máslo na těsto a nechte ho trochu zchladnout. Formu vymažte a vysypte hrubou moukou, předehřejte troubu na 180 stupňů.
02.
Do velké mísy prosejte mouku, přidejte půl cukr, mléko, rozpuštěné máslo a všechny ostatní ingredience na těsto a prošlehejte, až se těsto spojí. Vlijte do připravené formy a pečte asi 20 minut, až špejle, zapíchnutá do středu, vyjde suchá.
03.
Upečené těsto propíchejte špejlí a pokapejte kávovým likérem. Nechte zchladnout.
04.
Zatímco se těsto peče, vložte všechny suroviny na krém do mísy šlehače. Nejdřív šlehejte pomalu, až se suroviny spojí, zvyšte rychlost a ušlehejte hustý krém.
05.
Krém naneste na vychlazený koláč, ozdobte strouhanou čokoládou.
Tip
Kávový likér můžete nahradit silnou černou kávou. Na ozdobu se hodí i čokoládová kávová zrna.
Jestli máte rádi hrníčkové pečení, tak zkuste naši perníkovou bábovku, díky mrkvi je krásně vláčná.