Článek
Koláče na plech nebo do kulaté formy jsou skvělé! A nejlepší jsou ty, které nezaberou moc času. Tento hruškový si zajisté zamilujete a nejlepší je, že ovoce můžete měnit podle sezony a chuti a těsto je úplně bez práce.
Tip: Pokud nemáte mascarpone, použijte plnotučný tvaroh nebo žervé, hrušky se hodí k obojímu.
Postup
01.
Změklé máslo prsty nebo vidličkou propracujte s ostatními surovinami na skořicovou drobenku a zatím uložte do lednice. Troubu předehřejte na 180 °C.
02.
03.
Koláčovou formu vyložte pečicím papírem nebo zlehka vymažte máslem, vyložte listovým těstem, dovnitř vlijte náplň z mascarpone, obložte hruškami či jiným oblíbeným ovocem, posypejte drobenkou, těsto přesahující formu přehněte dovnitř přes hrušky a potřete zbylým vejcem a vložte do vyhřáté trouby. Pečte asi 30 minut dozlatova. Koláč po vychladnutí ještě zpevní, tak se nebojte lehce měkčího středu.
Máte hrušky a rádi mlsáte? Ochutnejte sypaný tvarohový koláč s hruškami anebo hruškový cheesecake s lískovými oříšky.