Článek
Postup
01.
Do mísy vyklepněte vejce a přidejte cukr. Šlehejte do světlé a nadýchané pěny.
02.
Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a dále kefír a olej. Ušlehejte hladké těsto a nalijte ho na plech vyložený pečicím papírem.
03.
Na náplň vyšlehejte tvaroh (250g balení) s vanilkovým cukrem a vejcem. Poté ho po lžicích přidávejte na těsto. Nakonec celý koláč poklaďte ovocem, vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 30 až 35 minut.
Tip: Na koláč můžete použít i mrazené lesní ovoce nebo jiné podle chuti a sezony.
Máte tvaroh a ovoce a chcete upéct rychlou buchtu? Upečte si tvarohový koláč s drobenkou do remosky anebo lehký tvarožník s ovocem a mandlemi.